Politika privatnosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Upotrebljavamo kolačiće kako bi vam osigurali što bolje iskustvo na našoj internetskoj stranici. Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja.

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju internetski preglednik pohranjuje na tvrdi disk krajnjeg uređaja (npr. računala, pametnog telefona i sl.) ili je čita s njega prilikom posjeta internetskih stranica. Kolačići doprinose sigurnosti te brzini vaše interakcije s internetskim stranicama budući da pamte vaše preferencije (npr. podatke za prijavu i jezik) tako da prilikom ponovnog posjeta odgovarajućoj web stranici pomoću istog krajnjeg uređaja šalju informacije koje sadrže natrag prvotnoj web stranici (kolačići prve strane) ili drugoj internetskoj stranici (kolačići treće strane). Važno je napomenuti da spremljeni kolačići ne skupljaju osobne podatke, niti bilo kakve druge informacije koje imate pohranjene na vašem računalu.

Možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

VRSTE KOLAČIĆA:

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.
Trajni ili spremljeni kolačići ostaju određeno vrijeme na uređaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika, ovisno o njihovim postavkama trajanja, ili dok ih korisnik sam ne ukloni.
Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta.

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

ŠTO AKO NE PRIHVATIM KOLAČIĆE?

Ako odlučite ne prihvatiti kolačiće, moguće je da se određene značajke ove internetske stranice neće prikazivati ili ispravno raditi. To će ograničiti mogućnosti koje vam pruža naša stranica te bi moglo utjecati na dizajn i korisničko iskustvo.

Primjer značajki na koje bi odbijanje kolačića moglo utjecati:
prilagođeno iskustvo na internetskoj stranici označavanje da vam se stranica sviđa i dijeljenje na društvenim mrežama prikaz ugrađenog sadržaja

DA LI HOTEL ORA KORISTI KOLAČIĆE?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.

KAKVE KOLAČIĆE KORISTIMO?

Funkcijski kolačići prve strane:
ASP.NET_SessionId kolačić čuva stanje sesije posjetitelja na zahtjevima stranice.
Ovaj kolačić kreira naša internetska stranica i jedino se ona koristi njime. Kolačić se uklanja po zatvaranju internetskog preglednika.
Ako korisnik odbije kolačić, upotreba košarice za kupnju može biti nefunkcionalna.

Analitički kolačići trećih strana
Analitički kolačići prikupljaju podatke o tome kako posjetitelji koriste stranicu kako bi treće strane mogle napraviti analizu s ciljem povećanja funkcionalnosti i stvaranja sadržaja koji će najbolje zadovoljiti potrebe korisnika za informacijama. Koristimo se uslugama Google Analyticsa.
_gat i _gid kolačići uklanjaju se po zatvaranju internetskog preglednika, dok kolačić _ga ostaje pohranjen na uređaju i ne briše, odnosno ne ističe automatski.

Ako želite onemogućiti da Vam navedeni servis sprema kolačić možete to učiniti prema uputama na sljedećoj internetskoj stranici:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 •Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom) Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Informacija oko upravljanja kolačićima

Većina internetskih preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali pruža kontrole koje vam omogućuju blokiranje ili brisanje.
Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Informacije o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite, kao i na sljedećim poveznicama:
www.allaboutcookies.org.
www.youronlinechoices.com

Svrha kolačića je poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

VODITELJ OBRADE

ZEN ADRIA d.o.o., Poljička cesta 26e, Split, OIB 08465621308 (u daljnjem tekstu Hotel Ora)kao voditelj obrade Vaših podataka obvezuje se čuvatiprivatnost i tajnost osobnih podataka svih naših gostiju, sukladno Općoj odredbi o zaštiti osobnih podataka.Podaci se prikupljaju u svrhu ispunjavanja zakonskih propisa koje nalaže RH ,a vezani su za ugostiteljsku djelatnost i turizam.Podaci se čuvaju onoliko dugo koliko propisuje zakon.

PRIJAVA GOSTA U HOTELSKI SMIJEŠTAJ

Podatke koje ste nam dužni dostaviti kako bi Vam pružili uslugu smještaja, prikupljamo temeljem zakona i ukoliko nam ih ne ustupite nismo Vam u mogućnosti pružiti navedenu uslugu.

IDENTIFIKACIJSKE ISPRAVE

Dokumenti koji zadovoljavaju formu upisa u registraciju gosta hotela su: osobna karta ili putovnica.Skeniranje iste služi nam isključivo zbog pružanja najbolje moguče usluge i vaše sigurnosti.Nakon Vaše odjave iz hotela, ovi se dokumenti brišu iz sustava.

e-VISITOR

Prilikom rezervacije i dolaska u naš smještajni objekt pristajete dati na uvid vaše isprave o identitetu, odnosno osobne podatke (ime i prezime, vrstu i broj identifikacijske isprave, spol, državu i adresu prebivališta i rođenja, državljanstvo i datum rođenja) u svrhu evidencije turista u informacijski sustav turističkih zajednica RH za prijavu i odjavu turista –eVisitor (Zakon o boravišnoj pristojbi NN 152/08).Sadržaj vaših osobnih podataka prikuplja se u svrhu statističke obrade podataka te je namijenjen isključivo turističkim zajednicama, javnim ustanovama i ministarstvima koji svojom djelatnošću dotiču ovaj proces (Ministarstvo turizma -Turistička inspekcija, Ministarstvo unutarnjih poslova te Ministarstvo financija-Carinska uprava). Svako neovlašteno korištenje, objavljivanje, prerada, obrada, reprodukcija, prikazivanje, prenošenje, distribucija, snimanje ili bilo koji drugi oblik neovlaštene uporabe vaših podataka je strogo zabranjeno.

VIDEO NADZOR

S ciljem zaštite osoba i imovine,  Hotel Ora provodi mjere video nadzora što znači da nadzorne kamere snimaju zaposlenike i sve osobe koje se kreću u vidokrugu nadzorne kamere. Videozapisi se redovito presnimavaju, osim ako su dokaz u postupku pred nadležnim državnim tijelima. U slučaju vođenja sudskih i/ili kaznenih postupaka, mogu se koristiti navedenivideozapisi, a uvid u osobne podatke na videozapisima mogu imati i treće osobe, izvršitelji obrade i ugovorni partneri registrirani za održavanje sigurnosti centralnih nadzornih i dojavnih sustava.Na sve ostale pojedinosti vezane uz video nadzor primjenjuju se posebni propisi koji uređuju to područje.

KONTROLA PODATAKA

Hotel Oral dužan je na vaš zahtjev:*dostaviti izjavu o izvoru prikupljanja podataka*dostaviti izjavu o tome obrađuju li se vaši osobni podaci*dopuniti, izmijeniti ili izbrisati podatke koji su nepotpuni, netočni ili njihova obrada nije u skladu sa zakonom*dostaviti ispis osobnih podataka (zajedno s naznakom svrhe prikupljanja i obrade) koji se odnose na vas a sadržani su u bazi*dostaviti listu ovlaštenih primatelja vaših osobnih podataka, uključujući svrhu i pravni temelj za davanje osobnih podataka primateljima na korištenje*dostaviti obavijest o automatskoj obradi osobnih podataka.Zahtjev se može podnijeti bilo kada putem mail adrese info@hotel-ora.hr, a Hotel Ora je dužan unutar 30 dana od zaprimanja zahtjeva o svom trošku dostaviti traženu dokumentaciju.

NAČIN PRIGOVORA

Dragi gosti,Sukladno članku 10.stavak 1.točka 10.Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (“Narodne novine“, broj 85/15),obavještavamo vas da prigovor možete podnijeti :

1.Usmeno,odgovornoj osobi u hotelu

2.U pisanom obliku:-na recepciji hotela-poštom, na adresu: Hotel Ora

Poljička cesta 26E

21 000 SPLIT,

Hrvatska

3.Telefaxom,na broj +385 21 778 708.

Elektroničnom poštom na

e-mail:info@hotel-ora.hr

Primitak pisanog prigovora će bez odgađanja biti potvrđen pisanim putem ,te će isti biti odgovoren u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Hotel Ora